Experiencing a flash flood in the Karoo National Park

The Karoo National Park, located as it is in the semi-desert Great Karoo, usually receives very little rain – the town of Beaufort West on its south-eastern border receives an average of only 236mm (9.3 inches) annually. It was therefore a real thrill for us – even if it meant we were cut-off from our accommodation in the main rest camp for a while – to experience the wonder of a torrential downpour passing over the arid plains in several waves following each other in quick succession, and the flash floods and rainbows that followed in their wake, when we visited the national park in December 2022.

Remember that DeWetsWild can assist you with reservations in the Karoo National Park if you are planning a visit to this special place.

Advertisement

23 thoughts on “Experiencing a flash flood in the Karoo National Park

 1. wetanddustyroads

  Wat ‘n belewenis! Dit sien mens beslis nie gereeld in die Karoo nie – wat ‘n voorreg om reen (en so baie daarvan) in die Karoo te kon ervaar. En julle het sulke mooi foto’s om hierdie spesiale oomblik vir altyd te onthou.

  Liked by 1 person

  Reply
  1. DeWetsWild Post author

   Jy het reg, Petru, dat klimaatsverandering n groot impak op ons droee land gaan he. Die Karoo was maar nog altyd bekend vir fratsvloede – dink maar aan Laingsburg in Januarie 1981. Maar as ek die voorspellings oor die veranderende klimaat reg verstaan, gaan die droee dele van ons land nog droeer word, en dus gaan die Karoo nog minder reen kry as voorheen, en in die nat dele soos Natal gaan die vloede meer gereeld kom. Angswekkend.

   Liked by 1 person

   Reply
  1. DeWetsWild Post author

   Dankie, Elsabe. Ons is op die 2de Januarie weer daar deur jul geweste en het toe weer n paar groot storms langs die pad gekry. Kry die Karoo meer reen as gewoonlik hierdie seisoen, of was ons geluk maar net in?

   Liked by 1 person

   Reply
   1. elsabeskryf

    Baie meer as gewoonlik. Hulle het lank erge droogte gehad. Verlede jaar se reenval was toe wonderlik, maar hierdie jaar soveel meer. As die boere eers vertel hoe die skaapaanwas verhoog het agv beter veld, dan hang mens se mond oop. Baie dankbaar.

    Liked by 1 person

Please don't leave without sharing your thoughts?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.