History remembered in Bloemfontein

Day one of our December holidays and we spent quite a few hours walking the grounds of the National Women’s Memorial and War Museum of the Boer Republics in Bloemfontein, South Africa’s judicial capital, reminding ourselves of the horrors of the worst armed conflict ever fought in this beautiful country and the many thousands of lives so needlessly lost and wasted between October 1899 and May 1902.

Advertisement

12 thoughts on “History remembered in Bloemfontein

 1. wetanddustyroads

  Dis ‘n goeie begin vir ‘n vakansie. Ons was mos ook verlede jaar daar (gaats nee, nou’s dit al die vorige-vorige jaar). Vir my is dit nooit maklik om sulke plekke te besoek nie, ek loop gedurig met ‘n knop in die keel. Maar weet jy wat, ek was verstom oor hoe mooi en goed versorg die museum is. Bly julle kon ook daar ‘n draai maak.

  Liked by 1 person

  Reply
  1. DeWetsWild Post author

   You will find the history of the first and second Anglo-Boer Wars fascinating, John. So much of the tactics employed during the World Wars that followed were “trialed” in these earlier conflicts on South African soil.

   Liked by 1 person

   Reply
 2. elsabeskryf

  Ons was ‘n jaar terug ook daar, en het dit werklik baie geniet. Die beelde, die perde, die uitdrukkings op gesigte. Die keel toetrek om te sien hoeveel mense in die konsentrasiekampe oorlede is. Sjoe. Maar dit was goed om te sien hoe die plek opgepas word.

  Like

  Reply

Please don't leave without sharing your thoughts?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.